9 Tips om echt van je leven te genieten

Een ontdekkingsreis op zoek naar geluk is lang niet altijd zo gemakkelijk. Sinds ik me meer met dit thema ben bezig gehouden, kwam ik er ook achter dat dingen vaak zo zwaar gemaakt worden. Alles wat we doen, moet een diepere betekenis of waarde hebben. Maar soms (misschien zelfs wel meestal) is geluk ook “gewoon” kunnen genieten. Mijn vele inspiratiebronnen gecombineerd met eigen ervaringen, hebben voor deze 9 tips gezorgd die ik graag met je deel!

1. Doe dingen waar je van houdt 

Dit klinkt natuurlijk erg simpel en dat mag het ook zijn. Doe echt bewust moeite om je plezier te verhogen en te genieten. Dit kan van alles zijn, grote en kleine dingen. Het gaat erom da je proactief bent in het creëren van een leven waarvan je houdt in plaats van gewoon dat leven te leven waarmee je bent “opgezadeld”. Probeer echt naar jezelf te luisteren en dat te doen waar je plezier van krijgt. En nee, je bent geen egoïst om dat je voor jezelf zorgt, je bent gewoon gelukkiger. En pas als jezelf gelukkig bent, kun je ook anderen onvoorwaardelijk liefde en geluk geven. Besteed tijd aan het hebben van plezier. En denk dan zeker niet dat dit verloren tijd is, omdat het niet nuttig is voor een bepaald doel. Want dat is het juist wel, het hebben van plezier is juist erg belangrijk voor het geluk in je leven.

 

2. Wees dankbaar 

Wees gedurende de hele dag en iedere dag dankbaar. Dankbaar voor grote, maar ook voor kleinere dingen. Mocht het door de dag heen (nog) niet lukken, plan dan ook zeker vaste momentjes in om dankbaar te zijn. Zo probeer ik vaak, net voor het slapen gaan nog even in een notitieboekje minstens 10 dingen op te schrijven waarvoor ik dankbaar ben. Op deze manier denk je er echt bewust over na en bedenk je iedere dag weer nieuwe dingen om dankbaar voor te zijn. Zelfs als het de hele dag regent, is het fijn om te kunnen bedenken dat het iets is om dankbaar voor te zijn.

 

3. Zie de humor ervan in 

Veel hoef ik hier niet aan uit te leggen denk ik, maar het is voor mij dus erg belangrijk om overal humor in te kunnen zien. Naast echte grapjes en humor in gesprekken, is het ook erg belangrijk om jezelf sowieso niet altijd al te serieus te nemen. Als er iets mis gaat, probeer er dan echt de humor van in te zien en je zult merken dat de situatie al helemaal niet meer zo erg is.

 

4. Verwen jezelf 

Iedereen doet dit op een andere manier, maar verwen jezelf echt af en toe met bijvoorbeeld een goed glas wijn, een heerlijk etentje, een bos bloemen of een outfit waarin je jezelf helemaal te gek voelt.

 

5. Neem complimenten aan

Dit vinden zoveel mensen nog moeilijk! Als iemand je een compliment geeft, geniet hier dan ook echt van. Zeg dankjewel en neem het compliment in ontvangst! Meer hoef je niet te doen, het enige wat je niet mag doen, is het afzwakken of ontkennen van het compliment. Nee, geniet er juist van en wees er trots op, dat mag!!

 

6. Leg je telefoon eens weg

Deze tip spreekt voor zich denk ik.  Probeer je telefoon ook eens niet te pakken op momenten dat je aan het wachten bent. Doe alsof je niet aan het wachten bent en probeer de omgeving echt te ervaren en ervan te genieten. Tijdens deze “wachtmomenten” vind ik het zelf eerlijk gezegd nog erg lastig om niet gelijk op mijn telefoon te kijken. Wat mij verder wel erg geholpen heeft, is het uitzetten van al mijn meldingen: heerlijk!!

 

7. Wees positief 

Denk en praat dus over wat en hoe je het WEL zou willen zien. Vaak weten mensen (waaronder ik) precies wat ze allemaal niet willen, waar ze geen zin in hebben en wie ze niet willen tegenkomen. Maar probeer het eens om te draaien en denk en praat over wat je wel wil. Dus iedere keer dat je een niet-gedachte voelt opkomen, denk dan; wat wil ik wel? En draai het op deze manier om. Dit kan trouwens echt op alle gebieden (op het gebied van relaties, werk, hobby’s, vrienden, etc.).

 

8. Maak een blij-lijstje voor jezelf 

Maak een lijst met hierop dingen waar je instant blij van wordt. Dit kan echt alles zijn, als jij er maar binnen no time een glimlach van op je gezicht krijgt. Het hoeft niet echt een lijstje te zijn, maar wel dingen waar je altijd en snel bij kunt. Denk hierbij aan een muzieknummer waar je blij van wordt, een foto waar je een warm gevoel van krijgt, een podcast of video die je helpen om weer happy te worden, etc. Zet dit lijstje bijvoorbeeld in je telefoon en zodra het eventjes wat minder gaat, kan je jouw persoonlijke blij-lijstje erbij pakken.

 

9. Last but not least: wees trouw aan jezelf en geniet ervan! 

Het allerbelangrijkste (vind ik) om echt van je leven te kunnen genieten, is 100% trouw zijn aan jezelf. Van nature wil ik anderen graag tevreden stellen en vooral geen conflict aan gaan. Maar hierdoor ben ik door de jaren heen wel vergeten om ECHT naar mezelf te luisteren. Hier ben ik nu weer mee aan het oefenen en het gaat al stukken beter! Ik geloof er namelijk echt in dat je anderen pas echt liefde kan geven, wanneer jezelf gelukkig bent. Daarom is het dus zeker niet egoïstisch om aan jezelf te denken en naar jezelf te luisteren. Om hiermee te oefenen, kun je verschillende persoonlijkheidstests doen. Ik vind het echt verbazingwekkend hoe herkenbaar deze uitkomsten vaak zijn, het is zo fijn om deze bevestiging te lezen en te weten dat jij niet de enige bent die zo in elkaar zit.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer tips en ook vele praktische dingen waardoor je heerlijk kunt genieten. Deze praktische tips en ervaringen zal ik zeker vaker met je delen op de blog en op mijn Instagram-account. Welke dingen doe jij om nog meer te genieten? Laat het weten in de comments.

Laat je reactie achter!

2 Reacties

 1. Super leuk om te lezen, inspirerend!

  Antwoord
  • Dankjewel!!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inspirerende ontdekkingsreis

Lees alles over mijn avonturen in Oostenrijk!

Mijn lessen geleerd als ondernemer

Mijn lessen geleerd als ondernemer Sinds januari 2018 ben ik officieel ingeschreven bij de Oostenrijkse Kamer van Koophandel, "de Wirtschaftskammer". Ik doe het "maar" deeltijd, naast mijn baan als marketeer en vormgever in een geweldig hotel. Bij het starten van een...

Lees meer

Typisch Oostenrijk

Typisch Oostenrijk Onze koningin Maxima (toen nog prinses) zei al eens "dé Nederlandse identiteit bestaat niet", hier kreeg ze onwijs veel kritiek op. Daarom is het misschien verstandig dat ik mijn mening over het typische Oostenrijk iets nuanceer. Voor de...

Lees meer

Instagram

Ik ben een Instagram-lover en deel mijn avonturen op Instagram en in mijn Insta-stories. Neem een kijkje op mijn profiel @dutchgirlinaustira als je benieuwd bent.

 • Kroketten frikandellen dropjes ice tea sparkling en nibbit chips
 • Ik zou niet weten voor waar en waarover ik een
 • ! Het maakt niet of je een zzper ondernemer mkber
 • Dit is een quote uit mijn emagazine voorsprong met video
 • Je ziet vaak alleen topje van de ijsberg en niet
 • Toen deze foto gemaakt werd waren we blij dat het
 • Ken je dat gevoel dat je aan de ene kant
 • Ben jij aan het werk vandaag? Vandaag zou de laatste