Dutch girl in Austria

Dat ben ik – een Nederlands meisje in Oostenrijk. Maar dat zegt natuurlijk niets over mij, of in ieder geval niet veel. En het feit dat jij deze blog leest, betekent waarschijnlijk dat je ook wel geïnteresseerd bent in mijn verhaal en wie ik ben. Daarom deel ik graag mijn verhaal over hoe ik in Oostenrijk terecht ben gekomen en wat andere feitjes over mij.

Ik ben Hanneke, een 90’s kind (1990 om precies te zijn) en toen ik 20 was en net mijn bestuursjaar van een studievereniging achter me had, begon ik (weer) te twijfelen of deze opleiding – bedrijfskunde- wel echt iets voor me was. Ik vond het bedrijfsleven en alle management en marketinglessen wel interessant, maar voor mij voelde het op dat moment toch ook als heel veel theorieën leren en daarna alsnog logisch moeten nadenken. Ik kon me er niet toe zetten om het echt te gaan leren, misschien ook omdat ik dit op de basis- en middelbare school nooit ECHT heb hoeven doen. De discipline had ik niet en het was niet meer genoeg om één dag van te voren een boek globaal door te lezen en alsnog een 7 te halen. Daarnaast stond ik (achteraf gezien) ook aan de start van mijn zoektocht naar antwoorden op vragen als wie ben ik? Wat wil ik? Wat maakt mij gelukkig? Met wie ga ik graag om? etc.  In deze zoektocht zit ik nog steeds, maar ik ben al zoveel verder!!

Maar het werkte dus niet echt, dus ik besloot om te stoppen met mijn studie en een jaar te gaan werken en op reis te gaan. In dit jaar zou ik er dan achter komen welke studie ik wel af zou gaan maken. Je begrijpt het denk ik al, hier is het (in Nederland) nooit meer van gekomen.

Ik heb een maandje in Nederland gewerkt en ging toen voor een paar maanden naar een camping in Duitsland, hier kon ik mooi aan mijn Duits werken. En dit had ik wel nodig, want in de winter ging ik het seizoen naar de sneeuw om skiles te geven. Ik had dit al vaker in de vakanties gedaan (steeds vaker en langer) en nu was het dus tijd om het hele seizoen te blijven. En wat was dat heerlijk! Werken in de buitenlucht, de hele dag de vrijheid om (van 10.00 tot lunchtijd en daarna tot 15.00 uur) je eigen plan te trekken. Als skileraar heb je best veel vrije tijd en aangezien ik in Nederland ook al in de bediening had gewerkt, bood ik mezelf als inval-hulp aan bij een hotel in Leogang dat ik mooi en leuk vond. Dit hotel bleek later het hotel te zijn van de mensen die nu mijn schoonouders zijn.

Aangezien er dit seizoen veel personeel ziek was, werkte ik bijna iedere avond in de bediening en ook – letterlijk – precies tegelijkertijd (stuur me maar een berichtje wanneer je het hele verhaal wilt horen), leerden Thomas (ja, de zoon van de baas) en ik elkaar steeds beter kennen. De man die nu mijn schoonvader is, vroeg me of ik niet ook in de zomer wilde blijven en fulltime in het hotel aan de slag te gaan. Aangezien ik toch nog niet wist wat ik wilde doen en het dus met Thomas ook goed klikte, zei ik ja. En van het één kwam het ander en ben ik nu nog steeds in Oostenrijk. Ik weet nog wel dat ik toen echt tegen mezelf heb gezegd “als je het niet half zo leuk vind in de zomer als in de winter, dan blijf je zeker niet”. Maar ik vond het veel meer dan half zo leuk en bleef dus.

Na verschillende functies in de bediening, receptie en reservering, begon het toch weer te kriebelen en wilde ik wat anders. Na wat workshops en cursussen ben ik in Salzburg de opleiding voor “Mediendesign” gaan doen. Uiteindelijk ben ik nu verantwoordelijk voor de marketing en vormgeving in het hotel van mijn schoonouders (een geweldig hotel trouwens!) en ben ik ook voor mezelf begonnen.

*Over de verschillende ervaringen en banen die hier aan vooraf zijn gegaan en de emoties die hier bij kwamen kijken, schrijf ik denk ik nog een keer een apart artikel.

Dat was mijn verhaal (in het kort) over hoe ik in Oostenrijk terecht ben gekomen, maar om mij nog wat beter te leren kennen, deel ik graag nog wat random feitjes met je: 

 • ik hou van verse bloemen
 • ik koop geen dure zonnebrillen meer, want dan ga ik er waarschijnlijk op zitten
 • ik vind mezelf best grappig, al snapt niet iedereen dit 😉
 • ik wilde vroeger de eerste vrouwelijke minister president van Nederland worden
 • ik vind de geur van vuurwerk of een nieuw tijdschrift lekker
 • ik hou van symmetrie of duidelijk asymmetrie, niet iets er tussenin!
 • ik ben graag alleen
 • ik ben een sloddervos, behalve op kantoor
 • ik kan niet koken, maar hou wel van heerlijk eten
 • ik mis mijn familie en vrienden uit Nederland, vooral mijn twee neefjes!!
 • vroeger had ik een tijdje echte krullen, nu is het weer zo een halve slag
 • ik hou van (lang) douchen!
 • ik drink geen koffie, gewoon nooit aan begonnen
 • ik kan niet tegen het gevoel van onrecht en eigenlijk ook niet tegen hiërarchie
 • mijn muzieksmaak is volgens velen fout, and I’m proud of it! Ik heb favorieten als Abba, Marco Borsato, maar ook hitjes van de Vengaboys, de Spice Girls, etc.
 • ik wil deze winter eindelijk eens leren off piste skiën!
 • ik hoop dat er heel binnenkort naar de onderwijssystemen en vakken wordt gekeken, ik zou het echt te gek vinden wanneer kinderen ook leren over persoonlijke ontwikkeling en wie ze zijn…
 • ik volg Goede tijden slechte tijden (en nog veel meer Nederlandse programma’s) nog steeds
 • ik ben zelfstandig als grafisch vormgever en ga ook social media diensten aanbieden
 • ik wil graag een hond
 • ik vind het heerlijk om auto te rijden, maar ik haat parkeren
 • ik heb af en toe echt zin in een frikandel of bitterbal – zeker om een uur of elf aan de bar
 • ik haat het om steeds met “ik” te beginnen, maar kon deze feitjes niet anders verwoorden

Zo dat was hem. Ik ben benieuwd wie jij bent en zou het leuk vinden als je wat van je laat horen in de reacties.

 

Laat je reactie achter!

4 Reacties

 1. Wat een onwijs mooie site al hanneke! en ik vind jou ook heel grappig! Heerlijk jouw droge humor, dan weer terug te lezen in de feitjes, hilarisch! Ik ben erg benieuwd naar jouw Oostenrijk tips, in het voorjaar hoop ik weer eens die kant op te komen 😀

  Antwoord
  • Dankjewel Rosanne!! Hoop je snel hier te zien ja!

   Antwoord
 2. Hey!
  Kwam hier toevallig terecht via de hashtag dutchgirlinaustia op Instagram! Ben ook een Nederlands meisje die inmiddels al langer in Oostenrijk woont dan ze in Nederland heeft gewoond maar dus ook nog steeds naar Marco Borsato luistert of naar de file melding iedere ochtend op 538 😉 hele leuke site! Groetjes daar! Xo Jorinde

  Antwoord
  • Hoi Jorinde,
   Bedankt voor je reactie, leuk om te horen!! Waar woon je in Oostenrijk? 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inspirerende ontdekkingsreis

Lees alles over mijn avonturen in Oostenrijk!

9 Tips om te genieten

9 Tips om echt van je leven te genieten Een ontdekkingsreis op zoek naar geluk is lang niet altijd zo gemakkelijk. Sinds ik me meer met dit thema ben bezig gehouden, kwam ik er ook achter dat dingen vaak zo zwaar gemaakt worden. Alles wat we doen, moet een diepere...

Lees meer

Mijn lessen geleerd als ondernemer

Mijn lessen geleerd als ondernemer Sinds januari 2018 ben ik officieel ingeschreven bij de Oostenrijkse Kamer van Koophandel, "de Wirtschaftskammer". Ik doe het "maar" deeltijd, naast mijn baan als marketeer en vormgever in een geweldig hotel. Bij het starten van een...

Lees meer

Instagram

Ik ben een Instagram-lover en deel mijn avonturen op Instagram en in mijn Insta-stories. Neem een kijkje op mijn profiel @dutchgirlinaustira als je benieuwd bent.

No images found!
Try some other hashtag or username